• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Afwasbare verf

Bij Verf& Rol kan je afwasbare verf kopen van topkwaliteit. Sigma, Sikkens, Mathys en Trimetal bieden professionele verf aan met een uitstekende schrobvastheid.

Merken
-41%
Trimetal Magnacryl Prestige Mat
Magnacryl Prestige Mat
€34,57 €20,45
+
-28%
Sigma Sigmapearl Clean Matt
Sigmapearl Clean Matt
€44,90 €32,33
+
-28%
Sigma Sigmapearl Clean Satin
Sigmapearl Clean Satin
€90,70 €65,29
+

Afwasbare verf

Wat is afwasbare verf?

Afwasbare verf nodig?   Afwasbare muurverf, is een schrobvaste verfsoort die makkelijk te reinigen is zonder vette vlekken of strepen achter te laten op je muren. Afwasbare verf is een goede keuze voor gezinnen met jonge kinderen, kleine deugnieten durven al eens met vuile handjes aan de muren te komen.  Ook in ruimtes die erg vochtig zijn en sneller vuil worden zoals de keuken en badkamer is afwasbare verf ideaal.  Bij het koken kan er vocht en vet op je muren terecht komen, als je dan een gewone verf gebruikt heb zal je de plekken niet gemakkelijk kunnen verwijderen. Denk ook aan plekken die intensief gebruikt worden, zoals de speelkamer of de gang.

Het belangrijkste bestanddeel dat bijdraagt aan afwasbaarheid is het bindmiddel. Meer bindmiddel in de muurverf zorgt voor een betere afwasbaarheid. Een schrobvaste muurverf bevat meer bindmiddel dan andere verfsoorten. Hierdoor kun je de geschilderde muur reinigen met een natte doek, zonder dat er glanzende plekken ontstaan.  Bindmiddel is duur, in goedkopere muurverf wordt vaak een goedkoper bindmiddel zoals kalk of krijt gebruikt.  Bij het reinigen met een natte doek zal je merken dat de muurfverf afgeeft.  Muurverven met kalk of krijt als bindmiddel zijn dus niet schrobvast.

Hoe kies ik de juiste schrobklasse?

De schrobklasse wordt bepaald volgens de DIN EN-standaard en geeft aan in welke mate de verflaag tegen vervuiling bestand is. Officieel zijn er vijf schrobklassen, waarbij klasse 1 voor de hoogste kwaliteit staat.  De minst goed afwasbare verven behoren tot schrobcategorie 3 tot 5.
Klasse 4 en 5 verkopen we niet omwille van de minderwaardige kwaliteit.

Schrobklasse 1

Afwasbare verf nodig?  Gebruik dan een verf met schrobklasse 1. Deze schrobklasse wordt vaak toegepast op muren in ruimtes die heel vaak gereinigd worden. Een muurverf met deze schrobklasse kan wel wat vuil hebben en de vlekken zijn over het algemeen goed afwasbaar.
Ideaal dus voor de keuken, de badkamer en elke andere ruimte die intensief gebruikt wordt.

Schrobklasse 2

Voor muren die minder vaak moeten gereinigd worden volstaat schrobklasse 2 prima. Deze verf is nog vrij goed reinigbaar met een vochtige doek, maar is minder vlek- en slijtvast.

Schrobklasse 3

Muurverf met een schrobklasse 3 is niet slijtvast en moeilijk te reinigen. Bij muren in slaapkamers of woonkamers niet intensief gebruikt vorm dit geen probleem. Heb je jonge kinderen in huis of wil ruimtes schilderen die onderhevig zijn aan vocht of vlekken, dan voldoet deze schrobklasse niet.

Wat is de beste afwasbare verf?

Bij Verf&Rol heeft u de keuze uit verschillende afwasbare muurverven van hoogstaande kwaliteit.


Sigmapearl Clean Matt

Sigmapearl Clean Matt bevat de Easy Clean Technology, gebaseerd op een combinatie van een hoogwaardig en duurzaam bindmiddel met innovatieve, hydrofobe en oleofobe grondstoffen. Hierdoor is de verf water- en vetafstotend en zijn vlekken makkelijk af te wassen.  Sigmapearl Clean Matt heeft schrobklasse 1 en is oplosmiddel- en weekmakervrij. Met deze muurverf krijgen je muren en plafonds een mooie egale, matte uitstraling.
Voor het reinigen van hardnekkige vlekken raden we de Sigmapearl Cleaner aan. Met dit product verwijder je in een handomdraai plekken van onder andere drank en etenswaren.


Sikkens Alpha Rezisto Mat

Op zoek naar een duurzame matte afwasbare muurverf?
Sikkens Alpha Rezisto Mat maakt gebruik van de Stain Shield Technology.  Deze techniek zorgt voor een permanente barrière die de geschilderde binnenmuren beschermt tegen vlekken.
Een makkelijk reinigbare watergedragen binnenmuurverf op basis van acrylaat copolymeren met schrobklasse 1. 

Mathys Paracem Deco Ultra Clean XTRA Matt 

Ook Paracem® Deco Ultra Clean XtraMatt is een zeer goed afwasbare
binnenmuurverf met een mooie matte afwerking. Deze decoratieve verf is beschikbaar in
bijna alle mogelijke kleuren en ideaal voor binnenmuren die vaak gereinigd worden.
Vlekken kunnen makkelijk verwijderd worden met een zachte, vochtige doek.
Voor ernstigere verontreinigingen kan u gebruik maken van de Mathys® Multi-cleaner.

Afwasbare verf met Ecolabel?

Bent u op zoek naar een ecologische afwasbare verf? Bovenstaande producten zijn gekend omwille van hun professionele kwaliteit en duurzaamheid.  Als u voor een witte afwasbare verf kiest, dan zijn er bovendien producten met het EU Ecolabel beschikbaar in ons aanbod.

Voor een matte look is Sikkens Alpha Rezisto Mat een echte aanrader.
Houdt u van een zachte glans, kies dan voor Trimetal Magnatex Velours SF of Trimetal Magnacryl Satin, schrobbestendige muurverven met een mooie zijdeglans afwerking, geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden.

 

Wenst u bijkomend advies over afwasbare muurverf? Mail je vragen naar [email protected] of bel het nummer +32474458810, wij informeren je graag!