• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Muurverf voor binnen

Muurverf of plafondverf nodig? Het kiezen van de juiste verf doe je op basis van de ruimte of de ondergrond die je wenst te schilderen. Voor elke specifieke plaats binnen vindt u wel een gepaste muur- of plafondverf in ons gamma.

Merken
-28%
Sigma Sigmacryl Decor Matt
Sigmacryl Decor Matt
€21,50 €15,48
+
-28%
Sigma Sigma Perfect Matt
Sigma Perfect Matt
€31,85 €22,94
+
-41%
Trimetal Magnacryl Prestige Mat
Magnacryl Prestige Mat
€34,57 €20,45
+
-28%
Sigma Sigmacryl Decor Soft
Sigmacryl Decor Soft
€35,00 €25,21
+
-28%
Sigma Sigmapearl Clean Matt
Sigmapearl Clean Matt
€44,90 €32,33
+
-28%
Sigma Sigmatex Superlatex Matt
Sigmatex Superlatex Matt
€30,95 €22,26
+
-28%
Sigma Sigmapearl Clean Satin
Sigmapearl Clean Satin
€90,70 €65,29
+
-28%
Sigma Sigmacryl Decor Satin
Sigmacryl Decor Satin
€36,70 €26,42
+
-28%
Sigma Sigma StainAway Matt
Sigma StainAway Matt
€35,80 €25,78
+
-21%
ProGold ProGold Isoleerspray
ProGold Isoleerspray
€15,85 €12,52
+

Muurverf voor binnen

Welke muurverf kies ik?

De keuze van je muurverf hangt af van het oppervlak dat je wenst te schilderen.
Voor ruimtes die extra onderhevig zijn aan vuil en vocht zoals de keuken en de badkamer kies je best voor een afwasbare glanzende verf. Bij vaak reinigen schuur je de bovenlaag van matte muurverf weg, waardoor blijvend glanzende plekken ontstaan. 
Een plafond raak je niet snel aan, kies voor plafondverf of matte muurverf.  Met dit type verf zie je ook minder oneffenheden, wat voor een mooier, egaler plafond zorgt.
Voor de slaapkamers en leefruimte kan je kiezen voor matte, halfmatte of zijdeglans muurverf afhankelijk van de lichtinval en het gewenste effect dat je wil bekomen. Muren afgewerkt met hoogglans of zijdeglans zijn vrij makkelijk te reinigen met een vochtige doek. Voor speelkamers kies je dus ook best voor een afwasbare muurverf.
Zie je toch liever een matte afwerking in ruimtes waar de muren vaak gereinigd worden, dan kan je bij Verf&Rol terecht voor kwalitatieve afwasbare muurverf met een mat aspect.

Soorten muurverf?

Matte muurverf:
Matte vuurverf camoufleert oneffenheden en zorgt voor een strak resultaat.  Een nadeel van deze verf is dat ze minder goed afwasbaar is. Bij vaak reinigen schuur je de bovenlaag van matte muurverf weg, waardoor blijvend glanzende plekken ontstaan. 
Glanzende muurverf:
Zijdeglans verf is goed afwasbaar. Uw muren krijgen een mooie, lichte glans. Eventuele oneffenheden worden wel beter zichtbaar.
Hoogglans verf wordt vooral gebruikt om een aparte look te creëren. Hoogglans verf vereist wat meer inspanning om aan te brengen maar geeft een speciaal resultaat en is uitstekend afwasbaar.
Afwasbare muurverf:
Afwasbare muurverf van een goede kwaliteit blijft mooi, zelfs na veelvuldig reinigen. De beste schrobvaste muurverf is acryllaatverf.  Deze verf wordt vaak gebruikt in publieke ruimten maar ook in huis, bijvoorbeeld door gezinnen met kinderen of huisdieren. Afwasbare muurverf is een aanrader voor ruimtes die snel vuil worden, zoals keukens en badkamers en speelkamers.
Muurverf op basis van een acrylaatdispersie is oplosmiddelvrij, weekmakervrij en zonder geurhinder.
Afwasbare verf van hoogwaardige kwaliteit:
Sigmapearl Clean Matt:   Zeer goed reinigbare, hoog duurzame matte binnenmuurverf met een hydrofoob en lipofoob karakter; op basis van een oplosmiddel- en weekmakervrije 100% acrylaatdispersie.
Alpha Rezisto Mat:   Matte, extreem duurzame, vlekafstotende en makkelijk reinigbare, watergedragen binnenmuurverf op basis van acrylaat copolymeren – met Stain Shield technology en met EU Ecolabel
Paracem Deco Ultra Clean Xtra Matt:  Een zeer goed afwasbare watergedragen binnenmuurverf met een blijvend extra mat aspect.

Hoeveel muurverf heb ik nodig?

Om te weten hoeveel verf je nodig hebt moet je de oppervlakte van de te verven muren in m² uitrekenen.  Dit doe je door de hoogte met de breedte te vermenigvuldigen.  Hierna bereken je op dezelfde manier de oppervlakte van de ramen en deuren, die trek je van het totaal af. Is je muur 3 meter hoog en 8 meter breed, dan heb je een te schilderen oppervlakte van 24m², min de eventueel opgemeten ramen en deuren. Deze oppervlakte vermenigvuldig je met het aantal benodigde verflagen, zo kom je op het totaal aantal te schilderen m² en weet je hoeveel verf je moet bestellen.

1 liter muurverf hoeveel m²

Met 1 liter muurverf kan u gemiddeld 9 à 10 m² schilderen. De exacte hoeveelheid hangt uiteraard van de zuigende werking van de ondergrond en van de kwaliteit van de muurverf.

10 liter muurverf hoeveel m²

Met 10L muurverf kan u ongeveer 90 a 100 m² schilderen. De exacte hoeveelheid hangt uiteraard van de zuigende werking van de ondergrond en van de kwaliteit van de muurverf.